TERMENI SI CONDITII


Site-ul www.corsocomo.ro, numit in continuare Corso Como, este proprietatea Maxime Moda SRL inregistrata in Bucuresti, Str Garii de Nord nr 6-8, Bl 1, ap 24, sector 1, RO17918489, J40/ 15069/ 2005, numita in continuare Maxime Moda.

Pentru a folosi si cumpara de pe site-ul nostru clientul trebuie sa accepte termenii si conditiile prezentate mai jos. Recomandam citirea cu atentie a acestora. Oricine acceseaza site-ul confirma ca a citit si este de acord cu acestea. Ne rezervam dreptul de a modifica, in orice moment, aceste prevederi fara o alta notificare.

 1. Produsele si politica de preturi

  Maxime Moda isi rezerva dreptul de a-si selecta clientii. Produsele comercializate prin intermediul Corso Como sunt noi, in ambalajul original al producatorului si in momentul livrarii sunt insotite de factura fiscala si certificat de garantie, conform legislatiei in vigoare. Produsele noastre sunt oferite in conditiile respectarii prevederilor prezentului document si in limita stocului disponibil. Din acest motiv Maxime Moda isi asuma dreptul de a nu onora o anumita comanda in cazul in care respectivul produs nu se mai regaseste in stoc.

  Preturile prezentate includ TVA (24%) si nu includ cheltuielile de livrare. Pretul final se poate modifica daca taxele de livrare cresc sau daca e vorba de o localitate care nu se afla in zona de acoperire a retelei de curierat. Preturile de pe site se pot schimba oricand, fara un anunt in prealabil. Pretul final se poate modifica daca se dovedeste ca a fost afisat gresit pe site, dintr-o eroare neprevazuta a sistemului, caz in care cumparatorul va fi anuntat telefonic sau prin e-mail.

  Utilizatorii sunt de acord in mod expres ca pozele produselor au titlul de prezentare. Produsele comandate pot avea mici diferente de culoare si/ sau aspect fata de cele din pozele de pe site. Maxime Moda nu isi asuma raspunderea daca descrierea produselor prezentate pe site nu este considerata precisa sau completa.

 2. Livrarea produselor

  Livrarea produselor se face oriunde in tara (Romania), prin intermediul unor firme de curierat rapid.

  TERMENUL de LIVRARE al produselor este cuprins intre 24 de ore si 10 zile lucratoare. Maxime Moda isi rezerva dreptul sa efectueze confirmarea comenzilor inainte de onorarea lor prin contactarea clientilor.

  Costurile de livrare sunt variabile, in functie de localitatea in care se face livrarea si vor fi contacte telfonic clientului dupa efectuarea comenzii si in perspective confirmarii ei.

  Livrarea se face prin Fan Curier, tarifele fiind valabile pentru orice localitate din Romania in care se afla un sediu Fan Courier.

  In cazul in care clientul nu este gasit la adresa mentionata, el va fi contactat telefonic de catre firma de curierat.

  Receptia produselor reprezinta acceptul clientului ca produsele au ajuns in stare buna. Factura constituie contractul de vanzare/cumparare conform legislatiei romane in vigoare. Clientul isi exprima acordul explicit la semnarea facturii cu privire la faptul ca a primit produsul (produsele) care este (sunt) conform cu comanda si cu nevoile acestuia.

  Maxime Moda isi rezerva dreptul sa intarzie sau sa anuleze livrari ale produselor comandate daca acestea nu pot fi onorate din motive independente de Maxime Moda care includ: incendii, explozii, inundatii, epidemii, greve, actiuni guvernamentale, razboaie, acte de terorism, proteste, rascoale, tulburari civile sau alte impedimente de forta majora conform uzantelor legii romanesti.

  Valoarea maxima a daunelor ce pot fi platite de Maxime Moda fata de orice client in cazul nelivrarii sau a livrarii necorespunzatoare este valoarea sumei incasate de MaximeModa de la acest client.

 3. Plata produselor

  Plata produselor comandate de pe site-ul Corso Como se poate efectua la livrarea produselor de catre curier (ramburs) sau in avans. Plata in avans se poate realiza prin ordin de plata; dovada platii trebuie trimisa catre Maxime Moda la adresa de e-mail office @ corsocomo.ro.

  In cazul platii in avans, livrarea va fi efectuata numai dupa intrarea banilor in contul Maxime Moda. Produsele comandate trebuie achitate integral, in caz contrar nu se va efectua livrarea.

  Comenzile platite cu ordin de plata sunt validate dupa confirmarea stocului. Nu se considera automat validate. Clientul va primi un e-mail in acest sens. Banii vor fi transferati doar in momentul confirmarii produsului si facturarii acestuia.

 4. Garantia produselor

  Corso Como ofera certificat de garantie valabil 30 zile de la data achizitionarii produsului pentru produsele comercializate, acestea fiind trimise odata cu factura fiscala si cu produsele comandate. Conditiile de garantie sunt in conformitate cu Legea 449/2003 si O.G. 21/1992. Garantia se ofera pentru deficiente neimputabile consumatorului, cu conditia respectarii recomandarilor de utilizare si intretinere iar produsul se repara, se inlocuieste sau se ofera contravaloarea lui. Cele 3 optiuni sunt valabile in aceasta ordine.

  In cazul unei reclamatii clientul este rugat sa se adreseze echipei magazinului online pe adresa office @ corsocomo.ro. La solicitarea garantiei este necesara prezentarea produsului defect in ambalajul original, impreuna cu accesoriile aferente, copie de pe factura fiscala si certificatul de garantie in original. In cazul in care produsele ajung neinsotite de aceste documente, produsele pot fi returnate solicitantului/expeditorului fara a i se solutiona garantia.

 5. Returul produselor cumparate

  Clientul poate denunta unilateral contractul cu Corso Como fara a invoca un motiv, in termen de 10 zile lucratoare (cf. ord. 130/2000 completata de legea 51/2003 cu privire la regimul juridic al contractelor la distanta, numai in scris si poate returna produsul (produsele) in acelasi termen de 10 zile.

  Astfel, produsele cumparate din Corso Como pot fi returnate conform legii, in 10 zile lucratoare de la primirea lor prin curier.

  Inainte de returnarea produsului, este obligatoriu sa anuntati telefonic 0728062829 sau pe email office @ corsocomo.ro intentia de a returna un produs/mai multe produse.

  Produsul va fi returnat doar daca este in conditii perfecte, neuzat, zgariat etc, in ambalajul original, cu accesoriile aferente. ATENTIE - produsele returnate trebuie reambalate. De ex.: cutiile de pantofi trebuie puse in alte cutii mai mari, astfel incat ambalajul initial sa fie in stare perfecta. In caz contrar, daca produsele nu sunt ambalate corespunzator, ele pot fi reexpediate clientului.

  De asemenea, NU se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri etc. Produsele trebuie returnate prin curier rapid. NU acceptam retururi prin Posta Romana! coletele NU vor fi ridicate de la Posta. Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului.

  Produsele pot fi returnate fara invocarea vreunui motiv.

  Produsul returnat trebuie sa fie insotit de copia dupa factura, certificat de garantie, si formular de retur (varianta Word a formularului de retur se completeaza si se trimite fie pe email la office@corsocomo.ro, fie printata si trimisa in colet).

  Maxime Moda va inapoia contravaloarea produselor in cel mult 30 de zile de la data primirii returului. Suma inapoiata nu include cheltuielile de transport.

  Returul produselor se supune acestei legi numai pentru produsele care sunt livrate clientilor prin curierat rapid. Comenzile care au fost ridicate din magazinele Corso Como nu sunt considerate comert la distanta, ci vanzare prin magazine specializate, intrucat pot fi vizualizate, verificate si acceptate personal, ca si corespunzatoare cu scopul si nevoile clientului.

 6. Drepturile de autor

  Maxime Moda beneficiaza de protectia legii drepturilor de autor. Continutul site-ului este proprietatea Maxime Moda: informatii, texte, imagini, grafica, simboluri, programe, scripturi, etc. Datele de pe site si de pe server nu pot fi folosite fara acordul scris al proprietarului. Folosirea acestora fara acordul Maxime Moda se pedepseste in conformitate cu legislatia in vigoare. Pozele produselor din cadrul magazinului online pot fi folosite doar cu acordul scris Maxime Moda.

 7. Confidentialitatea datelor

  Maxime Moda garanteaza securitatea si confidentialitatea datelor gazduite si transmise prin sistemul sau informatic. Aceste informatii vor putea fi folosite de catre Maxime Moda pentru a trimite utilizatorului confirmarea comenzilor, diverse oferte speciale, promotii, etc. numai cu acordul prealabil al clientului. Furnizarea datelor personale catre Maxime Moda nu implica obligativate din partea utilizatorilor iar acestia pot refuza furnizarea acestor date in orice circumstante si pot solicita in mod gratuit stergerea acestora din baza de date. Orice astfel de cerere/notificare in vederea stergerii acestora din baza de date, se va data, semna si trimite de catre persoana inscrisa in baza de date prin e-mail la adresa office@corsocomo.ro, sau prin posta la adresa: Sos Pipera nr 46F, sector 2, Bucuresti.

  Maxime Moda se obliga ca datele personale sa nu fie difuzate catre terti cu exceptia operatorului de marketing direct. Datele personale vor putea fi insa transmise autoritatilor in drept sa verifice tranzactiile comerciale sau altor autoritati in drept sa efectueze orice verificari justificate in baza legii, daca acest lucru va fi solicitat in conformitate cu legile in vigoare.

  Maxime Moda nu poate fi facut raspunzatoare in nici un fel de pierderea acestora sau de copierea informatiilor de catre persoane neautorizate, prin folosirea de aparatura sau software de interceptare. La sesizarea utilizatorilor, Maxime Moda va lua toate masurile si va pune la dispozitie toate fisierele necesare organelor competente abilitate sa rezolve acest tip de infractiune.

  Maxime Moda certifica faptul ca va respecta drepturile conferite de Legea nr. 677/2001 privind protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, a Legii nr. 365/2002 privind comertul electronic, precum si a Ordonantei nr. 130/2000 privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta cu modificarile ulterioare.

 8. Comentarii pe site

  Corso Como nu accepta comentarii cu continut ilegal, obscen, amenintator, defaimator, care tulbura in vreun un fel viata privata a altor persoane, incalca drepturile de proprietate intelectuala, contine virusi, texte reprezentand mail-uri in masa sau orice alta forma de spam. Comentariile de acest gen vor fi sterse.

  Maxime Moda nu va purta responsabilitatea si nici nu va putea fi obligata la nici un fel de despagubiri pentru orice fel de daune produse de asemenea comentarii sau comunicari electronice, ele fiind oferite sub aceeasi limitare a responsabilitatii ca si restul continutului de pe site, conform articolelor din acest document. In cazul trimiterii unor informatii, altele decat cele legate de procesul de cumpare/vanzare a unor produse, se considera ca utilizatorul confera societatii Maxime Moda dreptul neexclusiv, nelimitat, gratuit, irevocabil si retransmisibil de a folosi, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, precum si dreptul de a o distribui prin orice mijloc media oriunde.

  Utilizatorul garanteaza ca are toate drepturile asupra continutului pe care il transmite prin orice modalitate pentru a fi publicat pe site sau nu, astfel incat, prin folosirea acestui continut, sa nu cauzeze prejudicii nici unei alte persoane.

 9. Conflicte

  Un potential conflict intre Maxime Moda si un cumparator va fi rezolvat pe cale amiabila. Daca nu va fi posibil, atunci pentru solutionarea conflictului se vor avea in vedere prevederile legale si instantele romanesti.